vineri, 7 martie 2014

Sfanta Duminica

Ileana Cosanzeana si fratele ei Fat-Frumos sunt doi pustani in crestere. Ileana Cosanzeana (am sa-i spun I.) are acum 17, iar povestea ei e pe cale sa fie scrisa. Problema e ca s-a cam prostit in ultima perioada si a luat-o razna. 
Fat-Frumos (alias Double F) e mezinul familiei si e inca indecis in privinta faptelor eroice pe care urmeaza sa le faca. E in stand by dar mai are timp, are abia 14 ani si un buletin proaspat scos.
In spatele lor e personajul principal al acestei povesti, mama fratilor cunoscuta sub numele de Sfanta Duminica. Biata femeie a avut ceva bataie de cap cu adolescenta si pubertul ei, dar fiind un personaj responsabil, si-a demonstat in mod repetat rabdarea, calmlul si taria in situatii limita. Se aude ca s-a documentat din carti de specialitate, dar ma indoiesc ca ar fi dat roade sfaturile altora daca nu ar fi fost ea un soldat atat de puternic.
Sfanta Duminica, avand o intelepciune vestita, a stiut cand sa spuna da si cand sa spuna nu, castigand aprecierea nerostita a lui I. si de asemenea a avut taria sa lase garda jos in timpul razboiului dintre generatii. Datorita tuturor fatelor ei eroice au ajuns cei doi frati sa-si aleaga povestile si sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti.
Azi, desi nu e duminica, o sarbatorim pe adevarata eroina a povestii, conducatoarea de destine si sursa de inspiratie a tuturor basmelor. La muti ani, mami!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu